От 2.02 до 11.02 се приемат номинации за българските Национални Фантастични Награди (НФН), които са и номнации за Еврокон 2015


Страница на наградите: http://scifi.bg/evrokon-2015-etap1/

* * *

Носителите на НФН ще се изберат в периода 2 февруари – 7 март в 3 етапа, а за всяка категория ще се награждават първите трима по брой получени гласове! Правилата и организацията на НФН са резултат от тримесечна подготовка, в която участваха 33-ма представители на 17 фантастични общности в България. Това е проект, по който екипите на различните сайтове, фендъми и организации в страната наистина обединяват усилията си.

Същевременно, чрез НФН ще изберем и номинациите, които да изпратим на Еврокон и да представим в Европа. Тази година Еврокон ще се проведе между 23 и 26 април в Санкт Петербург, а специални гости на събитието ще бъдат писателите Джо Абъркромби и Майкъл Стакпол. Целта на поредното ни участие е да поощрим творците и ревностните почитатели на жанра, както и да представим най-доброто от България за 2014 г. на европейската публика!

Гласуването ще протече по следния план:

І етап: Набиране на предложения за номинации – 02.02. – 11.02. Проверка за валидност и изготвяне на подробна информация за потвърдените номинации: 12.02. – 14.02.

ІІ етап: Гласуване за най-добрата номинация – 15.02. – 21.02. Проверка и потвърждаване на получените гласове: 22.02. – 27.02.

ІІІ етап: Балотажи в случай на равенства – 28.02. – 05.03. Обявяване на носителите на Национална фантастична награда и изпращане на номинациите за Еврокон: 08.03.
повече на scifi.bg

Advertisements

Leave a comment

Filed under Book Review, book reviews, Bulgaria, литература, научна фантастика, Literature, science fiction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s